Hvis der er en ting de er glade for på Madeira, så er det blomster.

Madeiras blomsterfestival er en hyldest til forårets kommen, og en fejring af genfødsel, fertilitet og overflod af blomster der sine mange farver og dufte er med til at tiltrække gæster fra hele verden.

Hvert forår arrangeres Funchals årlige blomsterfestival. Byen der i forvejen er smukt indrettet med blomster, buske og træer bliver svøbt ind i endnu flere af slagsen, foruden også at blive hjem for et utal af blomsterdekorationer og udsmykninger.

I løbet af perioden hvor blomsterfestivalen løber af stablen er der samtidig en lang række forskellige oplevelser tilknyttet. Du kan f.eks. gå på blomstermarked og købe dig fattig i frø, knolde og planter – jeg kan bekræfte at det er umenneskeligt svært at lade være med at købe sig fattig i dette blomsterparadis!

Du vil også kunne finde blomsterudstillinger med prisvindende eksemplarer, blomstertæpper (blomsterudsmykninger på vejen) ligesom du også kan deltage i forskellige workshops.

Blomsterfestivalens helt store trækplaster er den imponerende parade der går gennem byens centrum. Her vil biler, flåder og grupper af mennesker fremvise farverige kostumer (pyntet med blomster der er fra Madeira), sammen med underholdende danseopvisninger.

Se video fra tidligere blomsterfestival

 

Kreditering:
Øverste foto